KODIN SISUSTUS

Heippa! ❤

Kerron teille minkälainen sisustaja olen ja miten kotimme on sisustettu. Olen aina tykännyt sisustamisesta. Jo pienenä tyttönä muutin huoneeni järjestystä varmaan viikottain. Tykkäsin myös piirtää paperille erilaisia huoneiden sisustuksia. Tätä tein jo 5-vuotiaana. Pienenä toiveammattini olikin sisustusarkkitehti.

Pienenä tykkäsin käyttää paljon värejä sisustuksessa. Huoneessani oli limenvihreää, pinkkiä ja keltaista sekoitettuna. Piirtämissäni huoneiden sisustuksissa oli myös käytetty kaikkia sateenkaaren värejä keskenään.

Vähitellen sisustusmakuni kuitenkin meni yhä neutraalimpaan suuntaan. Opiskeluaikana aloin pitää valkoisesta sisustuksesta. Ensimmäisessä asunnossani oli kaikki huonekalut valkoisia sekä verhot ja matot myös. Nykyään kuitenkaan en tykkää täysin valkoisesta sisustuksesta, vaan haluan, että sisustuksessa on myös jotain lämpöä. Pidän siitä, että yleisilme on melko vaalea, mutta sitten matoissa, verhoissa ja muissa tekstiileissä voi olla hieman väriä. Kuitenkin melko neutraaleja ja luonnonläheisiä värejä, kuten beigen eri sävyjä.

Nykyinen kotimme on sisustettu neutraalein sävyin. Sisustuksessamme on käytetty paljon valkoista, beigeä ja hieman mustaa antamaan kontrastia. Seinät ovat valkoiset muualla, paitsi keittiöön halusin beigen värisen seinän. Keittiönkaapit ovat valkoiset, joten beigen värinen seinä antaa keittiöön hieman väriä ja valkoiset keittiönkaapit tulevat paremmin esiin.

Lattia on myös vaalea. Se on valkolakattu parkettilattia. Alunperin se oli hyvin tummunut kellertävän puunvärinen, mutta se lakattiin kolme kertaa vaalealla sävyllä, jolloin se vaaleni tarpeeksi. Lattia on nyt täydellinen ja ihailen sitä joka päivä. Remontin alussa halusin vaihtaa sen valkoiseen laminaattiin, mutta sitten otin selvää, että voisiko sen saada hiomalla vaaleansävyiseksi. Löysin kuvia, joissa oli tehty valkolakkaus tummuneelle parketille ja parketti oli saatu hyvin vaaleaksi. Päätin sitten kokeilla sitä ja onneksi näin tein, sillä siitä tuli upea. Lisäksi aito parketti voittaa aina laminaatin. Laminaattia laitoimme vain työhuoneeseen ja vaatehuoneeseen, joissa oli muovimatot. Eteiseen ja keittiöön tuli laattaa, mikä on ehdoton näissä tiloissa.

Kodissamme on yksityiskohdissa käytetty messinkiä kromin sijaan. Messinki tuo lämpöä vaaleaan sisustukseen. Kodissamme on alkuperäiset 50-luvun puuovet, joihin vaihdettiin vain kahvat. Messinkiset kahvat löysin heloihin erikoistuneesta nettikaupasta. Messinkiä on myös käytetty sisustuksessamme keittiön ja kylpyhuoneen hanoissa sekä suihkussa. Lisäksi messinkiä on lampuissa ja muissa yksityiskohdissa.

Tykkään myös sisustuksessa yhdistää modernia ja antiikkia keskenään. Kotiin olen löytänyt kristallikruunuja, lamppuja, kynttilänjalkoja, lipastoja sekä ruokapöydän antiikkisina. Rakastan kaikkia vanhoja esineitä. Niissä on oma tunnelmansa ja on kiva miettiä, minkälainen historia niillä on. Olohuoneessa on messinkinen kristallikruunu, jonka sain äidiltä valmistujaislahjaksi. Mietin pitkään minkälainen kruunu sopisi asuntoon ja sitten Turussa näin tämän kristallikruunun, niin tiesin heti, että se olisi etsimäni kruunu. Siinä viehättää se, että se on kauniin himmeän messingin värinen ja lisäksi se, että se on muodoltaan erilainen, kuin perinteiset kristallikruunut.

Pidän siitä, että kotimme on sisustettu vaaleilla väreillä, sillä se luo kotiimme rauhallisen tunnelman. Kotiin on aina mukava tulla työpäivän jälkeen rauhoittumaan ja lataamaan akkuja. Olen kotihiiri ja tykkään panostaa kodin sisustukseen, sillä kotona tulee vietettyä niin paljon aikaa.

Tällä hetkellä kotona ei ole sen suurempia uusia sisustussuunnitelmia, mutta kesämökillämme taas on. Olemme remontoimassa itse kesämökkiämme ja voisin tehdä siitä oman postauksensa. Tykkään puuhastella käsillä ja suunnitella sisustusta, joten meidän mökkiremppa on kyllä ihana projekti, missä saa käyttää luovuutta. Ihana nähdä sitten lopussa oman käden jälki ja suunnittelun tulos.

Mukavaa sunnuntai-iltaa! ❤

❤ :lla Henna-Riikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: